Uutiset

December 15, 2021

Miten kiinalainen mahjong eroaa japanilaisesta mahjongista

Mahjong on aasialainen peli, vaikka useimpien mielestä se on vain kiinalainen klassikko. Ihmisille, jotka ovat kokeilleet erilaisia peliversioita, voi kuitenkin olla hieman vaikeaa sanoa, mikä on kumpi. Täällä tutkimme kiinalaisen ja japanilaisen mahjongin eroa, jotta voit erottaa ne toisistaan.

Miten kiinalainen mahjong eroaa japanilaisesta mahjongista

Kiinalainen Mahjong

Mahjongin kiinalaista muunnelmaa kutsutaan nimellä "Zhongguo Maqiang" tai yksinkertaisesti "Maqiang". Se esiteltiin Kiinassa Ming-dynastian aikana, ja sitä on soitettu siitä lähtien.

Mahjongin pelaaminen verkossa on helppoa, kun löydät hyvämaineisen sivuston, mutta säännöt on hyvä ymmärtää. Säännöt ovat yksinkertaiset: jokainen pelaaja saa käden laattoja, joissa on numerot 1-9. Jokaisessa ruudussa on oltava vähintään yksi numero, joka vastaa sen vieressä olevan ruudun numeroa. Kun kaikki laatat on käytetty, pelaajat ottavat vuorotellen laattoja käsistään, kunnes he eivät voi enää pelata.

Jos laatat jää jäljelle sen jälkeen, kun viimeiseltä pelaajalta loppuvat laatat, ne poistetaan laudalta ja lisätään pinoon tulevaa käyttöä varten. Peli päättyy, kun kaikki laatat on poistettu laudalta. Pelaajat keräävät pisteitä sen perusteella, kuinka monta laattaa heillä oli jäljellä viimeisen kierroksen jälkeen.

Japanilainen Mahjong

Mahjongin japanilainen versio on nimeltään "Rangō", jonka keksi japanilainen munkki Sei Shōnagon. Japanissa tätä muunnelmaa kutsutaan yleensä nimellä "Shanghai Rangō".

Kuten sen kiinalainen vastine, säännöt ovat yksinkertaiset: jokainen henkilö saa käden laattoja, joissa on samat numerot kuin yllä olevassa kuvassa. Toisin kuin kiinalainen versio, japanilainen versio ei kuitenkaan vaadi laattojen täsmäämistä. Sen sijaan tavoitteena on poistaa kaikki laatat kädestäsi ennen kuin kukaan muu poistaa omansa.

Kun joku poistaa laatan, muut pelaajat yrittävät arvata, minkä värinen se on. Se, joka arvaa oikein, voittaa laatan. Kun jokainen on arvannut, se, jolla on vielä laattoja jäljellä, häviää. Voittaja tässä pelissä määräytyy heidän ansaitsemiensa pisteiden kokonaismäärän mukaan.

Japanissa on kahdenlaisia Mahjong-pelejä: "Kakushi" ja "Gokui". Kakushi tarkoittaa, että laatat ovat tyhjiä, kun taas Gokui tarkoittaa, että laatat ovat täynnä.

Kakushissa pelaajat aloittavat laatoilla, mutta he eivät tiedä, mitä värejä he saavat. He voivat valita, pitääkö heillä jo olevat laatat vai heittääkö ne pois. Jokaisen vuoron jälkeen pelaajat lisäävät uusia laattoja käsiinsä. Jos pelaaja hylkää laatan, hän ei voi käyttää sitä myöhemmin uudelleen. Pelin lopussa eniten pisteitä saanut pelaaja voittaa.

Gokuiissa pelaajat aloittavat täydellä kädellä laattoja, eivätkä he hylkää mitään. Joka kerta kun laatta pelataan, valitaan väri. Jos pelaaja valitsee laatan, jota hän ei alun perin päättänyt, hän ottaa laatan takaisin. Pelin lopussa pelaaja, jolla on enemmän laattoja kädessään, voittaa.

Jos mietit, kumpi versio on parempi, saatat joutua kokeilemaan molempia ja päättämään, mikä vetoaa sinuun eniten.

Tässä on kuusi interaktiivista Mahjong-sovellusta kokeiltavaksi
2021-12-08