April 23, 2024

Bruce Pascoen Dark Emun kestävä perintö ja henkilökohtainen matka mustan ankan takana

Australialaisen kirjallisuuden alueella harvat kirjat ovat herättäneet keskusteluja ja keskusteluja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Bruce Pascoen Tumma Emu. Pascoen uraauurtava tutkimus esikolonialististen aboriginaalien maatalouskäytännöistä on myyty yli 360 000 kappaletta vuosikymmen sitten ilmestymisensä jälkeen. Se ei ole vain muokannut käsityksiä, vaan myös sytyttänyt kulttuurisen keskustelun. Se on kuitenkin Pascoen uusin teos, Musta Ankka, joka on kirjoittanut yhdessä vaimonsa Lyn Harwoodin kanssa, joka tarjoaa syvän henkilökohtaisen pohdiskelun jälkimainingeista Tumma Emu's vaikutus, joka on kietoutunut heidän elämäänsä Yumburrassa, heidän omaisuutensa Mallacootan laitamilla Victoriassa.

Bruce Pascoen Dark Emun kestävä perintö ja henkilökohtainen matka mustan ankan takana

Tärkeimmät takeawayt:

  • Tumma Emu on vaikuttanut merkittävästi Australian aboriginaalien maatalouskäytäntöjä koskevaan vuoropuheluun.
  • Bruce Pascoen uusi muistelma, _Musta Ankka_kirjoitettu yhdessä Lyn Harwoodin kanssa, sukeltaa heidän elämäänsä_Tumma Emu_keskittyen henkilökohtaiseen ja ympäristön palautumiseen.
  • Vuoden 2019 metsäpalot, jotka uhkasivat Pascoen omaisuutta, nostivat terävästi esille ilmastonmuutoksen konkreettiset vaikutukset ja kestävän maankäytön merkityksen.

Pascoen Musta Ankka on enemmän kuin muistelma; se on kertomus, joka kutoo yhteen henkilökohtaisten menetysten, ympäristökatastrofien ja kestävän maatalouden ja maankäytön käytäntöjen etsimisen langat. Muistelma, joka sijoittuu vuoden 2019 metsäpalojen taustalle, jotka tuhosivat heidän omaisuuttaan ympäröivää aluetta, tarjoaa intiimin kurkistuksen miehen elämään, joka on löytänyt itsensä kansallisen keskustelun keskipisteestä. Se kertoo fyysisen ja emotionaalisen matkan jälleenrakentamisen paitsi kiinteistön, myös elämän, joka on kietoutunut maahan ja sen historiaan.

Mitä pelastaisit tulipalolta?

Mielenkiintoisessa selostuksessa Pascoe jakaa tuskallisen kokemuksen vuoden 2019 metsäpaloista ja paljastaa henkilökohtaiset tavarat, jotka hän päätti pelastaa liekkien lähestyessä. Näihin kuuluivat hänen perheensä 70-vuotissyntymäpäivänä tekemä possum-nahkaviitta, Lynin lahjoittama maalaus ja Jim Bergin suojelemiseksi antama kivi. Fyysisen arvonsa lisäksi nämä esineet symboloivat Pascoen syviä yhteyksiä perintöönsä, perheeseensä ja maahansa. Tarina tuo esiin tulipalo-alttiilla alueilla asuvien ihmisten karua todellisuutta korostaen perinnön, yhteisön tuen ja kestävyyden merkitystä luonnonkatastrofien varalta.

Hyödyllisin esine

Pascoen kertomus arvokkaimmasta omaisuudestaan ​​ulottuu käytännöllisyyteen mainitsemalla hänen Case-traktorinsa, joka on osoitus maatilan elämän ja maanhoidon päivittäisestä todellisuudesta. Traktorin merkitys ylittää sen hyödyn, ja se heijastaa Pascoen menneisyyden fyysistä verotusta ja hänen pysyvää yhteyttä maahan. Tämä kerronnallinen lanka korostaa muistelman laajempaa teemaa: kehotusta arvioida uudelleen suhdettamme ympäristöön ja omaksua kestävämpiä käytäntöjä.

Henkilökohtainen ja kulttuurinen heijastus

Musta Ankka on voimakas todistus ihmishengen kestävyydestä ja ilmastonmuutokseen ja maankäyttöön liittyvien kysymysten kiireellisyydestä. Pascoen pohdinnat julkisen valvonnan henkilökohtaisista kustannuksista, läheisestä taistelusta ympäristökatastrofia vastaan ​​ja tiestä kohti paranemista ja kestävää elämää tarjoavat syvällisiä näkemyksiä haasteista ja vastuista, joita kohtaamme kollektiivisesti.

Jakaessaan matkaansa Pascoe kutsuu lukijoita pohtimaan toimintamme perintöä ympäristöön ja alkuperäiskansojen maatalouskäytäntöjen viisauden ymmärtämisen ja kunnioittamisen tärkeyttä. Musta Ankka ei ole vain muistelma; se on suunnitelma kestävämmälle ja toisiinsa yhdistetymmälle tulevaisuudelle, joka juurtuu Australian menneisyyden rikkaaseen maaperään.

Black Duck: Vuosi Yumburrassa Bruce Pascoe ja Lyn Harwood on toivon ja joustavuuden majakka, joka valaisee polkua eteenpäin menneisyyden viisauden kautta. Kun Pascoe valmistautuu jakamaan näkemyksiään Melbournen ja Sydneyn kirjailijafestivaaleilla, hänen työnsä inspiroi ja haastaa meidät näkemään parempaa, kestävämpää maailmaa.

ThunderPick
Bonus 2000 dollaria
Kulttuurien ja komedian sekoitus: "King of Mahjongin" tekeminen
2024-05-16