Viralliset Mahjong-säännöt

Suosittu kiinalainen peli Mahjong on taitopeli, joka perustuu joukko laattoja. Alueellisia variaatioita on erilaisilla pelipalasilla ja pisteytysmekanismeilla. Perussäännöt ovat samat useimmissa muunnelmissa. Päätavoite on kerätä laattasarjat ja kerätä eniten pisteitä. Pelaajat valitsevat ja hylkäävät kappaleita eri malleina, kunnes ne luovat täydellisen yhdistelmän. Täydellisessä Mahjong-sarjassa on 144 laattaa, joissa 3 pukua eli pisteitä, merkkejä ja bambua. Jokainen puku käsittää laatat, joiden numerot ovat 1-9, jokaisessa laatassa neljä. Kunniamerkkejä on kaksi - lohikäärme (punainen, valkoinen ja vihreä) ja tuulet (itä, länsi, etelä ja pohjoinen).

Kuinka peli virtaaMahjong-käsiPisteytys ja ratkaisuSisäänosto
Kuinka peli virtaa

Kuinka peli virtaa

Jokainen kilpailija alkaa 13 laatan sarjalla. Jokaisessa kunnialaattatyypissä on neljä sarjaa. Lisäksi siellä on 4 kukka- ja 4 kausilaattaa. Kun pelaaja ottaa tuulen, itäinen potku aloittaa pelin valitsemalla yhden ruudun seinästä. Sitten vastapäivään käännös pelaajien keräämästä laatasta tapahtuu, kun he heittävät yhden laatan jokaisen kierroksen kohdalla. Pelaaja voi vaatia toisen pelaajan hylätyn laatan kong- tai pong-skenaariossa, ja tällöin pelaaja, joka hylkäsi, menettää kierroksensa. Milloin tahansa pelaajien tulisi pitää 13 laattaa, kunnes Mahjong-käsi (14 laattaa) julistetaan.

Kuinka peli virtaa
Mahjong-käsi

Mahjong-käsi

Käsi koostuu sarjoista, joissa on 4 tai 3 laattaa ja pari. Pong on saman pukin kolmikko, kun taas Kong on nelinpuku samasta pukusta. Mukana on myös Chow-suora sama puku. Jos kaksi pelaajaa väittää sattumanvaraisesti laatan, heti vuorostaan vastaanottaa laatan. Hylättyjen laattojen vaatiminen ei ole aina kannattavaa. Sarjoilla, jotka on vielä julistettava Mahjongiksi, on enemmän arvoa kuin ilmoitetut asettavat. Käsipistepisteiden pisteytyksen laskemiseksi ensin lasketaan parista ja sarjoista. Mahjong-soittoon liittyy minipisteitä, ja näiden pisteiden arvo poikkeaa pelisäännöistä.

Mahjong-käsi
Pisteytys ja ratkaisu

Pisteytys ja ratkaisu

Mahjong-käsi arvioidaan korostamaan sääntöihin perustuvia malleja. Tuuletin / yakus / hauskat palkitaan erilaisista malleista. Kunkin tuulettimen minipisteet kaksinkertaistuvat kerran ja kokonaispisteistä tulee käsipisteitä. Joissain sääntöjoukkoissa tämä pistemäärä ei lasketa lukuun ottamatta faneja. Turnauksen jälkeen pöytäpisteet annetaan pelaajan suorituksen mukaan. Se, joka saa eniten pisteitä, saa 4 taulukkopistettä. Yläosat saavat 2 pistettä ja toinen viimeinen pelaaja saa 1 pisteen. Pelin lopussa pöydällä oleva raha jaetaan kilpailijoiden kesken. Koko jättipotti menee pelaajalle, joka saa eniten pisteitä.

Pisteytys ja ratkaisu
Sisäänosto

Sisäänosto

Mahjongista maksetaan maksu ja veto. Panos menee jättipottiin, johon jokainen osallistuja pyrkii. Maksu, joka koskee vain turnauksia, on talolta. Suurin mahdollinen voitto vastaa maksimitappiota. Tämä on rahasumma, jonka pelaaja tallettaa tililleen liittyessään peliin. Harvoin pelaajat kärsivät suurimman menetyksen. Yhden käden pelissä syöttösakko ja sisäänosto pidetään syrjään pelaajan tilillä. Varattu summa voidaan menettää vain, jos pelaaja hylkää voittaneen laatan. Turnauksessa sisäänosto on palkkion ja panoksen summa.

Sisäänosto