Perustrategia

September 15, 2021

Hullu rikkaat aasialaiset Elokuva: Piilotettu symboliikka Mahjong -pelistä selitetty

Mahjong on peli, joka juurtuu syvälle muinaiseen kiinalaiseen kulttuuriin. Siksi, kun ohjaajat tekivät muinaisen aasialaisen teeman elokuvan, he sisälsivät kohtauksen, joka resonoisi useimpien pelaajien kanssa. Olet ehkä kuitenkin unohtanut symbolismin, jos et tiedä kuinka pelata Mahjongia. Ennen kuin jatkat tämän sivun lukemista, muista katsoa elokuva. Vihaisimme pilata eeppisen kohtauksen puolestasi, kun murskaamme Mahjong -kohtauksen hulluissa rikkaissa aasialaisissa.  

Hullu rikkaat aasialaiset Elokuva: Piilotettu symboliikka Mahjong -pelistä selitetty

Mahjongin historia 

Peli sai alkunsa Kiinasta, ennen kuin se levisi koko Aasian alueelle. Mahjongia pelaavien yhteisöjen tiedot ovat peräisin jo vuodesta 1927. Pelissä pelaajat kilpailevat muodostaen kolmen tai neljän vastaavan laatan sarjan. Tunnetun kiinalaisen filosofin Mao Zedongin mukaan Mahjong on täydellinen työkalu ymmärtämään sattuman ja välttämättömyyden suhdetta. Yllättäen hullu rikkaat aasialaiset -elokuva ei ole ensimmäinen, joka käyttää mahjong -kohtausta. Muita peliin viitattuja elokuvia ovat "The Joy Luck Club" ja TV -sarja "Fresh Off the Boat".

Avain voittoon Mahjongissa

Jokainen pelaaja saa 13 laattaa, joissa on merkinnät toisella puolella, ja 14. laatta voidaan valita pelin voittamiseksi. Tavoitteena on saada sarja laattoja, joissa on vastaavat numerot tai numerot, jotka seuraavat toisiaan. Kun yrität koota sarjan, vastustajasi tekee samoin yrittäessään rikkoa setin. Pelin voittoerät nimetään seuraavasti:

  • Chow: Kolme peräkkäistä numeroa samaa maata
  • Pong: Sarja, joka koostuu kolmesta identtisestä laatasta
  • Silmä: Pari identtistä laattaa

Mahjong -kohtaus hulluissa rikkaissa aasialaisissa

Elokuvassa Nick, aasialaisen alkuperäiskansojen poika, tuo kotiin Rachel Chun, hänen amerikkalaisen kihlattunsa, joka on aasialaisamerikkalainen. Hänen äitinsä Eleanor paheksuu Rachaelia kuultuaan, että Rachaelin äiti pakeni Kiinasta asettuakseen Amerikkaan. 

Eleanor ja Rachel tapaavat yhteisön Mahjong -salissa. Jännityksestä ja tunteista pakatulla kuumalla hetkellä he alkavat pelata peliä keskustelun keskellä.

Pelin alku

Eleanor istuu "idässä", kun peli alkaa ja saa jakajan aseman, kun taas Rachel istuu "lännessä". Sivujen nimeäminen seuraa Amerikan ja Aasian välisen kompassin ja symbolismin ensisijaisia ohjeita. 

Varhainen johtaja

Eleanor saavuttaa ensimmäisen "Pong" -sarjansa pelin alussa, mikä osoittaa enemmän kokemusta. Kuitenkin ennen elokuvaa yleisölle näytetään, että Rachel on peliteorian asiantuntija. Sellaisena hän voi suunnitella pitkän aikavälin strategian pelin voittamiseksi. 

Pelin edetessä Rachel ja Eleanor jatkavat keskustelua. Hän paljastaa, että Nick on ehdottanut hänelle ja oli valmis jättämään kaiken taakse. Samaan aikaan Rachel arvottaa voiton tärkeimmän laatan. Tapahtumien käänteessä sama laatta kallistuu pelin Eleanorin hyväksi. Tässä symboliikka on selvää; Laatta edustaa Nickiä, joka on välttämätön molemmille naisille, ja Rachelilla on ylivoima hänen kanssaan.  

Tontin kierre

Vaikka Rachaelilla on voittava laatta, hän taittaa ja antaa Eleanorin voittaa. Tämä on toinen symbolinen toiminta. Se edustaa hänen päätöstään hylätä Nickin ehdotus. Peliteorian asiantuntijana hän ei nähnyt voittoisaa näkemystä avioliittoehdotuksen läpikäymisestä. Jos Nick menisi naimisiin hänen kanssaan, hän menettäisi perheensä ja äitinsä rakkauden. Jos Nick joutuisi jättämään hänet Eleanorin vuoksi, hän pahastuisi äidistään loppuelämänsä. Siksi Rachel päätti hylätä ehdotuksen omaksi parhaakseen. 

Johtopäätös

Rachelin ja Eleanorin välisen pelin symboliikka lisää näyttämölle syvyyttä. Mutta jopa tietämättä kuinka pelata Mahjongia, kohtaus on edelleen eeppinen. Jos olet jo katsonut elokuvan, tämä selitys toivottavasti antaa sinulle paremman käsityksen siitä, mitä ohjaajat ajoivat, kun he nauhoittivat Mahjong -kohtauksen.

undefined is not available in your country. Please try:
Moonlight, Martinis ja Mahjong: Luova varainkeruu nälän torjuntaan Pohjois-Texasissa
2024-04-18